Consomme
Malzemeler
Dana kıyma (yağsız) 300 gr
Soğan 400 gr
Havuç 110 gr
Kereviz 110 gr
Yumurta beyazı 2 adet
Beyaz kemik suyu 2.5 lt
Defne yaprağı 1 adet
Sache d'epice(baharat torbası) 1 adet
Maydonoz 1 bağ
Tuz
Yapılışı:
Mayonez tenceresinde,yağsız dana kıyma,kereviz,soğan,havuştan 100 gr,defne yaprağı,tuzu karıştırın.Yumurta beyazlarını hafif çırpın ve karışıma ekleyip yoğurun.karışımı buzdolabında bekletin.
Beyaz kemik suyunu tüm malzemelerle beraber tencereye alın ve sürekli karıştırarak kaynatın.Kaynadıktan sonra karıştırmaya bırakın.Sacheti ekleyin.
Köpükler yüzeye çıkınca ateşi kapatın ve süzgeçten süzdürün.
3-4 katlı bir tülbent yapın ve ikinci bir kere tülbetten süzün.
Tadına bakıp tuz ilave edin
Kalan havuçları kaynayan suda pişirin ve sürdürdüklerin sonra garnitür olarak consommeye ekleyin.
Maydonoz serpiştirip servis edin.
Soslar
YanıtlaSil