Wisconsin Cheddar Peyniri Çorbası (Büyük Britanya)
Malzemeler
Tereyağ 30 gr
paprika 1 pinch
Un 20 gr
Tavuk suyu 200 ml
Cheddar peyniri 100 gr
Süt 200 ml
Tuz karabiber
havuç 20 gr
Kereviz sapı 20 gr
Yeşil dolmalık biber 20 gr
Kırmızı dolmalık biber 20 gr
Soğan 20 gr
Yapılışı
Tencerede klarife edilmiş tereyağını ısıtın.Havuç,kereviz sapı,soğanı brunoise doğrayıp soteleyin.
3-4 dakika sonra brunoise doğranmış biberleri ekleyin.
Un ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.Tavuk suyunu ilave edin .Kaynamaya alın.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dk kadar tıkırdatın(simmer)
Rendelenmiş cheddar peyniri ve sütü yavaş yavaş çırparak ilave edin,(Dikkat edin peyniriniz bu aşamada kesilebilir bu yüzden çırparak ilave edin.
Tuz karabiber,paprika ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder