Çeşitli sebze, öğütülmüş ya da tane halindeki tahılın su, et veya tavuk suyu ile pişirilmesi suretiyle hazırlanan, bilhassa türk mutfağında önemli bir yere sahip, kahvaltı niyetine tüketilebileceği gibi öğle ve akşam yemekleri öncesinde kaşıklanması hayli keyifli, Başlangıç olarak genelde sunulan sulu yiyecektir.
Çorba Çeşitleri
1)Berrak:Consomme
2)Kalın:Sebze püreli,kremalı
3)Taneli:Bisque (Kabuklu deniz mahsüllerindne elde edilen çorbadır)
Ayrıca çorbaları :
*Tatlı Çorbalar
*Meyveli Çorbalar
*Soğuk Çorbalar
*Asya Çorbaları
*Yöresel Çorbalar
olarakta kategorize edebilirz.
Soup A L'Oignon Gratinee (Fransız Üsülü Soğan Çorbası)
Malzemeler
Terayağı 50 gr
Soğan 250 gr
Un 5 gr
Beya Şarap sirkesi (yada elma sirkesi) 15 ml
Tavuk suyu 600 ml
Sarımsak 1 diş
Taze Kekik 1 dal
Baget ekmek 1 dilim
Gravyer 20 gr
tuz -karabiber
Yapılışı
Tereyağını yanmaması için kazaynı alın(süt partüküllerinin alınması) tavada ısıtın soğanları ilave edin karemelize olana kadar pişirin.
Biraz şarap sirkesi ilave edin ve biraz çektirin.
Tavuk suyu ve kekiği ilave edin
1 saat kadar tıkırdatın
tuz karabiber ilave edin
Dilimlenmiş baget ekmeğin üzerine ,salamanderda garvyer peynirini ve çorbanın üzerine yerleşrieip servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder