Karides Chowder
Malzemeler
Karides 200 gr
Soğan 200 gr
Patates 200 gr
Süt 500 ml
Krema 25 mı
Tereyağı 30 gr
Tuz ve karabiber
Sıvıyağ 30 ml
Maydonoz 2 dal
Kereviz sapı 200 gr
Yapılışı
Tereyağını soteleyin,küp küp doğranmış(brunoise) soğan ve patatesleri soteleyin.
Karidesleri temizleyin(bağırsaklarını unutmayın :) ) ayrı bir tavada harlı ateşte az yağ ile soteleyin
Sotelenen soğan ve patateslere balık stock ekleyin ve 15 dk kısık ateşte tıkırdatın(simmerin).
Süt ,krema ve karidesleri ilave edin ve 5-10 dakika daha kısık ateşte bekletin
Kaselere aktarın,ince kıyılmış maydonuz serpiştirip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder