Minestrone(Geleneksel İtalyan çorbası)
Malzemeler
Havuç 50 gr
Kereviz sapı 50 gr
Sakız kabak 50 gr
Pırasa 40 gr
Kuru soğan 40 gr
Kuru fasulye 150gr
Ispanak 50 gr
Sarımsak 3 diş
Tavuk suyu 1- 1.5 lt
Makarna(kısa kesim herhangi) 25 gr
Sıvıyağ
Tuz&karabiber
Yapılışı
Kuru fasulyeleri bir gün önceden soğuk suya bastırıp bekletin.Kuru fasulyeleri suda haşlayın ve yumuşadıktan sonra yarısını tavuk suyunun bir kısmı ile püre edin.Makarnaları al dante haşlayın,soğutun ve çok az yağ ile harmanlayın
Soğan sarımsak ve kerevizi soteleyin.Sakız kabağı ile sotelemeye devam edin.
Fasulye püresini ,tavuk suyunu ekleyin
Tüm aromalar çorbaya lezzetini verdikten sonra,ve kaynedıktan sonra kuru fasülyeleri,makarna ve ıspanağı ileve edin,Tekrar kaynatın.
Tuz karabiber ilave edin ve servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder