Mercimek Çorbası
Malzemeler
Yeşil mercimek 100 gr
Kahverengi kemik suyu 500 ml
Defne yaprağı 1 adet
Maydonoz 1 adet
Soğan 30 gr
Havuç 30 gr
Kereviz sapı 1 dal
Sarımsak 1 diş
Dana bacon( yada domuz ) 25 gr
Kimyon,tuz,karabiber
Tereyağı 30 gr
Zeytinyağı 10 ml
Yapılışı
Tencerede klarife(tereyağ eritildikten sonra süt partikülleirinin temizlenmesi)edilmiş tereyağı ve zeytin yağını birleştirip ısıtın.Dana baconı soteleyin.Kenara alın
Aynı tavada soğan,sarımsak ,havucu ekleyip soteleyin.Yağın çok sıcak olmamasına özen gösterin.Aksi takdirde yanacaktır.
Mercimekleri,kimyon,defne yaprağını ve kemik suyunu ileve edin,Çok kısık ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar tıkırdatın
Blender veya rondoda püre edin.Kıvam yaratmak için kemik suyu ileve edilebilir.Tuz ,karabiber ilave edin.
Kaselere doldurun ,maydonoz ve baconı garnitür olarak çorbaya ilave edip sunun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder