17 Ocak 2013 Perşembe

Consomme

Malzemeler

Dana kıyma  (yağsız)                               300 gr
Soğan                                                        400 gr
Havuç                                                       110 gr
Kereviz                                                     110 gr
Yumurta beyazı                                         2 adet
Beyaz kemik suyu                                     2.5 lt
Defne yaprağı                                            1 adet
Sache d'epice(baharat torbası)                   1 adet
Maydonoz                                                  1 bağ
Tuz

 Yapılışı:

Mayonez tenceresinde,yağsız dana kıyma,kereviz,soğan,havuştan 100 gr,defne yaprağı,tuzu karıştırın.Yumurta beyazlarını hafif çırpın  ve karışıma ekleyip yoğurun.karışımı buzdolabında bekletin.
Beyaz kemik suyunu tüm malzemelerle beraber tencereye alın ve sürekli karıştırarak kaynatın.Kaynadıktan sonra karıştırmaya bırakın.Sacheti ekleyin.
Köpükler yüzeye çıkınca ateşi kapatın ve süzgeçten süzdürün.
3-4 katlı bir tülbent yapın ve ikinci bir kere tülbetten süzün.
Tadına bakıp tuz ilave edin
Kalan havuçları kaynayan suda pişirin ve sürdürdüklerin sonra garnitür olarak consommeye ekleyin.
Maydonoz serpiştirip servis edin.

1 yorum: