17 Ocak 2013 Perşembe

Karides Chowder

Malzemeler

Karides                                             200 gr
Soğan                                               200 gr
Patates                                              200 gr
Süt                                                    500 ml
Krema                                               25 mı
Tereyağı                                            30 gr
Tuz ve karabiber                            
Sıvıyağ                                              30 ml
Maydonoz                                          2 dal
Kereviz sapı                                       200 gr

Yapılışı

Tereyağını soteleyin,küp küp doğranmış(brunoise) soğan ve patatesleri soteleyin.
Karidesleri temizleyin(bağırsaklarını unutmayın :) )  ayrı bir tavada harlı ateşte az yağ ile soteleyin
Sotelenen soğan ve patateslere balık stock ekleyin ve 15 dk kısık ateşte tıkırdatın(simmerin).
Süt ,krema ve karidesleri ilave edin ve 5-10 dakika daha kısık ateşte bekletin
Kaselere aktarın,ince kıyılmış maydonuz serpiştirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder