17 Ocak 2013 Perşembe

Minestrone(Geleneksel İtalyan çorbası)

Malzemeler

Havuç                                           50 gr
Kereviz sapı                                 50 gr
Sakız kabak                                  50 gr
Pırasa                                            40 gr
Kuru soğan                                   40 gr
Kuru fasulye                                150gr
Ispanak                                         50 gr
Sarımsak                                       3 diş
Tavuk suyu                                   1- 1.5 lt
Makarna(kısa kesim herhangi)     25 gr
Sıvıyağ
Tuz&karabiber

Yapılışı

Kuru fasulyeleri bir gün önceden soğuk suya bastırıp bekletin.Kuru fasulyeleri suda haşlayın ve yumuşadıktan sonra yarısını tavuk suyunun bir kısmı ile püre edin.Makarnaları al dante haşlayın,soğutun ve çok az yağ ile harmanlayın
Soğan sarımsak ve kerevizi soteleyin.Sakız kabağı ile sotelemeye devam edin.
Fasulye püresini ,tavuk suyunu ekleyin
Tüm aromalar çorbaya lezzetini verdikten sonra,ve kaynedıktan sonra kuru fasülyeleri,makarna ve ıspanağı ileve edin,Tekrar kaynatın.
Tuz karabiber ilave edin ve servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder