17 Ocak 2013 Perşembe

Mercimek Çorbası

Malzemeler

Yeşil mercimek                                        100 gr
Kahverengi kemik suyu                            500 ml
Defne yaprağı                                           1 adet
Maydonoz                                                 1 adet
Soğan                                                        30 gr
Havuç                                                        30 gr
Kereviz sapı                                               1 dal
Sarımsak                                                    1 diş
Dana bacon( yada domuz )                        25 gr
Kimyon,tuz,karabiber
Tereyağı                                                    30 gr
Zeytinyağı                                                 10 ml

Yapılışı

Tencerede klarife(tereyağ eritildikten sonra süt partikülleirinin temizlenmesi)edilmiş tereyağı ve zeytin yağını birleştirip ısıtın.Dana baconı soteleyin.Kenara alın
Aynı tavada soğan,sarımsak ,havucu ekleyip soteleyin.Yağın çok sıcak olmamasına özen gösterin.Aksi takdirde yanacaktır.
Mercimekleri,kimyon,defne yaprağını ve kemik suyunu ileve edin,Çok kısık ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar tıkırdatın
Blender veya rondoda püre edin.Kıvam yaratmak için kemik suyu ileve edilebilir.Tuz ,karabiber ilave edin.
Kaselere doldurun ,maydonoz ve baconı garnitür olarak çorbaya ilave edip sunun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder