17 Ocak 2013 Perşembe

Wisconsin Cheddar Peyniri Çorbası (Büyük Britanya)

Malzemeler

Tereyağ                                           30 gr
paprika                                            1 pinch
Un                                                   20 gr
Tavuk suyu                                     200 ml
Cheddar    peyniri                          100 gr
Süt                                                   200 ml
Tuz karabiber
 havuç                                               20 gr
 Kereviz sapı                                     20 gr
 Yeşil dolmalık biber                        20 gr
 Kırmızı dolmalık  biber                   20 gr
 Soğan                                               20 gr

Yapılışı

Tencerede klarife edilmiş tereyağını  ısıtın.Havuç,kereviz sapı,soğanı brunoise doğrayıp soteleyin.
3-4 dakika sonra brunoise doğranmış biberleri ekleyin.
Un ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.Tavuk suyunu ilave edin .Kaynamaya alın.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dk kadar tıkırdatın(simmer)
Rendelenmiş cheddar peyniri ve sütü yavaş yavaş çırparak ilave edin,(Dikkat edin peyniriniz bu aşamada kesilebilir bu yüzden çırparak ilave edin.
Tuz karabiber,paprika ilave edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder