17 Ocak 2013 Perşembe

ÇORBALAR

Çeşitli sebze, öğütülmüş ya da tane halindeki tahılın su, et veya tavuk suyu ile pişirilmesi suretiyle hazırlanan, bilhassa türk mutfağında önemli bir yere sahip, kahvaltı niyetine tüketilebileceği gibi öğle ve akşam yemekleri öncesinde kaşıklanması hayli keyifli, Başlangıç olarak genelde sunulan sulu yiyecektir.
Çorba Çeşitleri
1)Berrak:Consomme
2)Kalın:Sebze püreli,kremalı
3)Taneli:Bisque (Kabuklu deniz mahsüllerindne elde edilen çorbadır)
Ayrıca çorbaları :
*Tatlı Çorbalar
*Meyveli Çorbalar
*Soğuk Çorbalar
*Asya Çorbaları
*Yöresel Çorbalar
olarakta kategorize edebilirz.

Soup A  L'Oignon Gratinee (Fransız Üsülü Soğan Çorbası)
Malzemeler
Terayağı                                                   50 gr
Soğan                                                      250 gr
Un                                                            5 gr
Beya Şarap sirkesi (yada elma sirkesi)      15 ml
Tavuk suyu                                               600 ml
Sarımsak                                                  1 diş
Taze Kekik                                               1 dal
Baget ekmek                                             1 dilim
Gravyer                                                     20 gr
tuz -karabiber

Yapılışı
Tereyağını yanmaması için kazaynı alın(süt partüküllerinin alınması) tavada ısıtın soğanları ilave edin karemelize olana kadar pişirin.
Biraz şarap sirkesi ilave edin ve biraz çektirin.
Tavuk suyu ve kekiği ilave edin
1 saat kadar tıkırdatın
tuz karabiber ilave edin
Dilimlenmiş baget ekmeğin üzerine ,salamanderda garvyer peynirini ve çorbanın üzerine yerleşrieip servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder